Bloemkool couscous met kip-tomatensaus

  • 4 personen
  • 30 min.

Ingrediënten:

  1. 550g Tomatoblend
  2. 1 bloemkool
  3. 1 paprika
  4. 1 courgette
  5. 300g kipfilet
  6. 1 teentje knoflook
  7. 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  8. 250g champignons
  9. 2 el olijfolie

Voorbereiding:

1. Snijd de bloemkool in roosjes en doe in de keukenmachine. Maal tot het op rijst lijkt. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je dit ook met een mes doen. Vergt alleen iets meer geduld.
2. Snijd de paprika in blokjes, de courgette eerst in de lengte in vier stukken en daarna in stukjes en de champignons in plakjes.
3. Snijd de kipfilet in blokjes.
4. Neem een hapjespan of wok en verhit hierin een eetlepel olijfolie. Bak hierin de paprika en de courgette gaar.
5. Neem een kleinere koekenpan en verhit hier de tweede eetlepel olijfolie in. Bak hier de kip gaar en goudbruin.
6. Voeg de champignons toe en bak deze even mee.
7. Doe de Tomatoblend erbij en de gedroogde kruiden. Zet het vuur laag en laat het geheel even pruttelen.
8. Voeg de gehakte bloemkool bij de paprika en courgette en bak het geheel nog even kort op. De bloemkool is heel klein dus heeft niet veel tijd nodig om te garen.
9. Serveer de bloemkool couscous en de kip-tomatensaus apart.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten