Curry met kikkererwten, spinazie, broccoli en tomaat

  • 4 personen
  • 20 min.

Ingrediënten:

  1. 550g Tomatoblend
  2. 1 ui, in ringen
  3. 1 broccoli, in roosjes
  4. 100 gr spinazie
  5. 2 teentjes knoflook, in plakjes
  6. 1 el olijfolie
  7. 1 tl geraspte verse gember
  8. 1 tl komijn
  9. 2 tl koriander
  10. 1 tl kurkuma (geelwortel)
  11. 1/2 tl chili vlokken
  12. 1 klein blikje kokosroom (max 200 ml)
  13. 1 blik (400 gr) kikkererwten
  14. 1 el citroensap

Voorbereiding:

Bereiding:
1. Pel de ui en de knoflook. Snij de ui in ringen en de knoflook in plakjes. Was de broccoli en snij deze in roosjes en was de spinazie. Schil de gember en rasp deze.
2. Verhit in een flinke stoofpan of soeppan de olijfolie. Bak de ui en de knoflook op medium vuur tot glazig en voeg de gember, komijn, koriander, kurkuma en chilivlokken toe. Bak deze mee tot ze gaan geuren. Zorg dat ze niet verbranden!
3. Voeg de Tomatoblend en de kokosroom toe. Roer goed door.
4. Kook de broccoliroosjes mee voor 5 minuten.
5. Voeg de kikkererwten en de spinazie toe. Verhit het geheel door tot de spinazie geslonken is en de kikkererwten warm zijn.
6. Doe de citroensap erbij en serveer de curry.

Tip 1: Heerlijk met rijst
Tip 2: Is het geheel te droog, voeg dan wat extra water toe.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten