Gehaktballetjes in pittige saus van Tomatoblend

  • 4 personen
  • 10 minuten voorbereiding
  • 40 min.

Ingrediënten:

  1. 100 g gedroogde abrikozen
  2. 2 boterhammen, zonder korst
  3. Scheutje melk of water
  4. 500 g gehakt
  5. ½ theelepel nootmuskaat
  6. Gemalen peper, naar smaak
  7. 1 ui
  8. 1 Spaanse peper
  9. Geschild stukje gember, zo groot als een duim
  10. 4 tenen knoflook
  11. 1 tl gemalen komijn
  12. ½ tl gemalen korianderzaad
  13. ½ tl venkelzaad, optioneel
  14. 1 pot Tomatoblend
  15. Peterselie of koriander om mee te serveren
  16. Scheutje olijfolie om in te bakken

Voorbereiding:

1. Week de abrikozen 60 minuten in heet water.
2. Leg de boterhammen in een schaal en giet er wat melk of water over. Laat even staan tot de boterhammen geweekt zijn.
3. Snijd de ui, Spaanse peper, gember en knoflook in grove stukken.
4. Maal (in het bakje van de staafmixer) of stamp alle groenten tot een fijne pasta.
5. Knijp de boterhammen uit en meng met het gehakt, de nootmuskaat en gemalen peper.
6. Draai kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
7. Verhit een beetje olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
8. Schep de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even weg tot later gebruik.
9. Voeg eventueel nog wat olie in de pan en bak de groentenpasta op middelhoog vuur 10 minuten.
10. Giet de abrikozen af en maal (of stamp) ze ook tot een fijne pasta.
11. Doe de abrikozenpasta, de komijn, korianderzaad en venkelzaad in de pan. Roer goed door.
12. Schep de gehaktballetjes terug in de pan en voeg de Tomatoblend erbij.
13. Laat de gehaktballetjes 20 minuten gaar worden in de saus.
14. Bestrooi voor het serveren met gehakte peterselie of koriander.

Lekker bij couscous of bulgursalade. Maar ook leuk als borrelhapje met prikkers erin.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten