Hartige broodpudding

  • 4 personen
  • 20 minuten voorbereiding
  • 30 min.

Ingrediënten:

  1. 550 g Tomatoblend
  2. 2 Uien
  3. 2 teentjes Knoflook
  4. 1/2 Courgette
  5. 200 g Kidneybonen
  6. Paar sneden zuurdesem brood (of ander brood naar keuze)
  7. 150 ml Melk
  8. 3 eieren
  9. 150 g Cheddar
  10. 1 bol Buffelmozzarella
  11. 1 el Gedroogde Italiaanse kruiden
  12. Olijfolie

Voorbereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
2. Pel de ui en snipper deze fijn, pel de knoflook en maak deze fijn en snijd de courgette in blokjes.
3. Snijd het brood in blokjes.
4. Verhit wat olie in een pan en bak zachtjes de uien 10 minuten tot deze zacht zijn. Voeg de knoflook en de courgette toe en bak dit even mee.
5. Doe de kidneybonen en de Tomatoblend erbij en haal het mengsel van het vuur.
6. Meng de melk, gedroogde kruiden en de eieren met de helft van de cheddar. Klop het mengsel even door.
7. Meng de broodblokjes door het tomatenmengsel en doe dit in een ovenschaal.
8. Giet het melk-ei mengsel er overheen en probeer een beetje goed te verdelen.
9. Scheur de mozzarella in stukjes en beleg de broodpudding met de mozzarella en de overgebleven cheddar.
10. Bak de broodpudding in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten