Kip met rijst en chorizo

  • 4 personen
  • 20 min.

Ingrediënten:

  • 550g Tomatoblend
  • 325g gele rijst
  • 25g boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 60g chorizo (fijngesneden)
  • 400g kippendijenfilet in kleine blokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 125ml crème fraîche
  • 2 theelepels milde sambal
  • 1 zak pappadum

Voorbereiding:

  1. Maak de paprika schoon. Pel en snipper de ui, snij de paprika in kleine stukjes.
  2. Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui met de chorizo zachtjes aan.
  4. Voeg de kippendijenfilet toe en bak deze rondom bruin.
  5. Voeg de paprika, milde sambal en de Tomatoblend toe en laat dit circa 6-8 minuten zachtjes sudderen.
  6. Serveer met de gele rijst, pappadum en een flinke schep crème fraîche.

Rijst met kip en chorizo

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten