Kipspiesjes met rozemarijn en tomatensaus

  • 4 personen
  • 20 min.

Ingrediënten:

  1. 550g Tomatoblend
  2. 500g kipfilet
  3. 2 el ras el hanoet
  4. 3 el olijfolie
  5. 1 bakje rozemarijn
  6. paar takjes verse tijm
  7. 1 ui
  8. 1 teentje knoflook

Voorbereiding:

1. Snijd de kipfilet in niet al te kleine blokjes (ze moeten straks op een spies), doe in een kom en bestrooi met de ras el hanout en 2 el olijfolie. Wrijf het even goed in zodat alle blokjes bedekt zijn met het kruidenmengsel. Laat dit even staan.
2. Pel de ui en knoflook en snipper deze. Ris de tijmblaadjes.
3. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tijmblaadjes toe. Voeg de Tomatoblend toe en laat het geheel even doorkoken tot de saus iets is ingedikt.
4. Ondertussen ris je de naalden van de rozemarijntakjes af en hieraan spies je de blokjes kipfilet. Lukt dat niet dan kun je uiteraard ook gewone sateprikkers gebruiken.
5. Bak de kipspiesjes in een koekenpan of op de barbecue gaar en serveer met de Tomatensaus.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten