Kipstoofschotel met Tomatoblend

  • 4 personen
  • 30 minuten voorbereiding
  • 30 min.

Ingrediënten:

  1. 550G Tomato Blend
  2. 8 kippendijen
  3. 100G magere spekreepjes
  4. 1 rode ui in ringen
  5. 3 tenen knoflook fijngesneden
  6. 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  7. 1 theelepel paprikapoeder
  8. 1 theelepel chilipoeder (2 theelepels bij pittig gerecht)
  9. 2 eetlepels fijngehakte rozemarijn
  10. 1 eetlepel Italiaanse droge kruiden
  11. 200G geroosterde paprika (in reepjes gesneden)
  12. Olijfolie
  13. 1 klein bakje champignons, 250G (in vieren gesneden)
  14. 1 klein zakje geraspte worteltjes, 150G
  15. 1 dl sherry of rode wijn

Voorbereiding:

1. Verwarm de oven voor op 225 graden en de hete luchtoven op 200 graden.
2. Snijd de champignons in vieren, de geroosterde paprika in reepjes, de ui in ringen en de tenen knoflook fijn. Rasp vervolgens de worteltjes.
3. Bak in de pan zonder olie of boter de magere spekreepjes krokant. Doe de krokante spekreepjes in een schaaltje en zet dit even weg voor gebruik.
4. Bak in het spekvet de kippendijen rondom bruin en leg deze daarna even weg op een bord voor gebruik.
5. Voeg 1 theelepel olijfolie toe aan het vet en bak hierin de uien glazig. Voeg dan pas de knoflook toe en bak dit voor 2 minuten mee.
6. Voeg alle kruiden erbij en bak ze 1 minuut mee.
7. Voeg de champignons erbij, zorg dat deze goed meebakken en slinken.
8. Als de champignons geslonken zijn, kunnen de reepjes gerookte paprika en geraspte worteltjes erbij. Zorg dat je goed blijft roeren, het mag niet aanbakken.
9. Voeg na ongeveer 2 minuten de Tomatoblend en de sherry toe en roer alles even goed door. Leg de kippendijen in de saus en zorg dat deze goed onder de saus komen te liggen.
10. Zet de pan (of een ovenschaal afgedekt met aluminium folie) in zijn geheel 15 minuten in de oven. Roer daarna alles even om en zet het voor nogmaals 15 minuten terug in de oven.

Serveertip: heerlijk met rozemarijn, knoflook aardappelen en sperziebonen.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten