Lasagne met aubergine en Tomatoblend

  • 4 personen
  • 20 minuten voorbereiding
  • 45 min.

Ingrediënten:

  1. 2 grote aubergines
  2. 2 el olijfolie, om in te bakken
  3. 500 g gehakt
  4. 2 uien, fijn gesnipperd
  5. ½ tl gemalen kaneel
  6. Peper, naar smaak
  7. 1 pot Tomatoblend

Voor de bechamelsaus:

  1. 40 g boter
  2. 50 g bloem
  3. ½ tl gemalen nootmuskaat
  4. 600 ml melk

Voor de lasagne:

  1. 250 gram lasagnebladen

Voorbereiding:

1. Snijd de aubergines in dunne plakken.
2. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de plakken aubergines 3 minuten per kant gaar. Leg ze op een bord en zet weg tot later gebruik.
3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak het gehakt rul in de olijfolie.
4. Voeg de ui en de kaneel toe en bak nog 5 minuten door.
5. Roer de Tomatoblend door het gehakt, breng eventueel op smaak met peper en draai het vuur uit.
6. Smelt de boter in een steelpan.
7. Roer de bloem door de boter en bak 2 minuten mee.
8. Giet in één keer de melk erbij en roer met een garde alles goed door.
9. Laat de bechamelsaus onder goed roeren en op half hoog vuur gaar en dikker worden.
10. Draai het vuur uit en zet weg.
11.Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
12. Verdeel 1/3 van het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal.
13. Leg op het gehaktmengsel één laag lasagebladen.
14. Verdeel 1/3 van de aubergines over de lasagnebladen.
15. Schep 1/3 van de bechamelsaus over de aubergines.
16. Leg op de bechamelsaus weer één laag lasagnebladen.
17. Herhaal nu de lagen met het gehaktmengsel, aubergines, lasagnebladen, bechamelsaus, lasagnebladen.
18. Eindig met een laag bechamelsaus.
19. Zet de ovenschaal in de oven en bak de lasagne gaar en goudbruin in 45 minuten. Mocht de bovenkant iets te donker worden, dek dan de ovenschaal af met wat aluminiumfolie.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten