Ovenschotel met aardappel, gehakt en Tomatoblend

  • 4 personen
  • 30 minuten voorbereiding
  • 10 min.

Ingrediënten:

  1. 1 pot Tomatoblend
  2. 500G vastkokende aardappelen
  3. 500G gehakt
  4. 1 bakje champignons (fijngesneden)
  5. 4 sneetjes oud brood
  6. 3 tenen knoflook
  7. 1 grote ui (fijngesneden)
  8. 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  9. 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  10. 2 theelepels paprikapoeder
  11. 1 theelepel chilipoeder
  12. 2 theelepels smoked paprikapoeder
  13. 2 eetlepels sambal Brandal
  14. Olijfolie

Voorbereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en de heteluchtoven op 150 graden.
2. Snijd de champignons, de tenen knoflook en de ui fijn.
3. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook deze totdat ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper. Zet ze weg voor gebruik.
4. Doe in de koekenpan een beetje olijfolie en fruit de ui en de fijngesneden 3 tenen knoflook glazig. Voeg hier de kruiden aan toe bak deze ongeveer 2 minuten mee.
5. Voeg de fijngesneden champignons toe en roer alles goed door tot de champignons geslonken zijn.
6. Bak het gehakt mee tot deze bruin kleurt.
7. Voeg nu de pot Tomatoblend toe aan het gerecht en laat het geheel ongeveer 5 minuten pruttelen.
8. Doe ondertussen het brood en de overige 3 gepelde knoflooktenen in de keukenmachine en maal alles fijn. Voeg hier 2 eetlepels olijfolie aan toe en maal het geheel nogmaals fijn.
9. Schep als eerst het gehaktmengsel in de ovenschaal, daar bovenop de gestampte aardappelen en als laatste het broodmengsel.
10. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven. Het broodmengsel moet lekker krokant zijn.

Serveertip: heerlijk met een frisse groene salade of komkommersalade.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten