Recept ovenschotel met boerenkool

  • 4 personen
  • 30 minuten voorbereiding
  • 30 min.

Ingrediënten:

  • 550g Tomatoblend
  • 500g aardappelen
  • 500g boerenkool
  • 300g rundergehakt
  • 100g ontbijtspek
  • 200g geraspte kaas
  • 1,5 dl hete melk
  • 3 el fijngesneden bladselderij
  • boter

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Neem een ruime ovenschaal en vet deze in met wat boter.
  2. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de bladselderij fijn en de ontbijtspek in reepjes.
  3. Kook de aardappelen gaar (20-25 minuten) en maak hier een puree van met de hete melk, de helft van de kaas en de selderij.
  4. Bak de reepjes ontbijtspek krokant in een wok en voeg vervolgens de boerenkool toe. Roerbak dit 5 minuten. Voeg de Tomatoblend hier aan toe en stoof het geheel voor 10 minuten.
  5. Bak het gehakt rul in een koekenpan.
  6. Schep een laagje van de boerenkool in de ovenschaal en hierop een laagje gehakt. Vervolgens nog een laag boerenkool en een laag gehakt. Dek af met de aardappelpuree en strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.
  7. Zet in de oven en laat dit 30 minuten bakken. Is de bovenkant nog niet bruin, zet dan voor de laatste vijf minuten even de grill aan tot dat de ovenschotel een mooie, goudbruine korst heeft.

Tomatoblend - Ovenschotel met boerenkool

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten