Pittige Spaanse visstoofpot met venkel en Tomatoblend

  • 4 personen
  • 10 minuten voorbereiding
  • 15 min.

Ingrediënten:

  1. Scheutje olijfolie
  2. 1 ui, fijn gesnipperd
  3. 1 venkel, in kleine blokjes gesneden (bewaar wat van het groen om te garneren)
  4. 2 tenen knoflook, fijn gehakt of door de pers
  5. 1 tl gerookte paprikapoeder, pittige variant
  6. 1 pot Tomatoblend
  7. 400 g witvis, in blokjes gesneden
  8. 100 g rivierkreeftjes

Voorbereiding:

1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wok.
2. Bak de gesnipperde ui in de olie tot hij glazig ziet.
3. Voeg de venkel, knoflook en gerookte paprikapoeder toe. Bak dit 5 tot 6 minuten mee.
4. Schenk de Tomatoblend in de pan en laat dit aan de kook komen.
5. Voeg de vis toe en laat dit in ongeveer 5 minuten gaar worden.
6. Schep vlak voor het serveren de rivierkreeftjes door de stoofpot en laat deze even doorwarmen.
7. Serveer de visstoofpot warm en bestrooi met het achtergehouden groen van de venkel.

Lekker met gekookte aardappelen, rijst of knapperig brood.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten