Sambal goreng telur: eieren in pittige saus van Tomatoblend

  • 4 personen
  • 10 minuten voorbereiding
  • 10 min.

Ingrediënten:

  1. 8 eieren, gekookt en gepeld
  2. 2 sjalotten, fijn gesnipperd
  3. 1 teen knoflook, door de pers of heel fijn gehakt
  4. 2 tot 3 el sambal
  5. 2 tot 3 el ketjap manis
  6. 1 pot Tomatoblend
  7. Scheutje zonnebloemolie om in te bakken

Voorbereiding:

1. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan.
2. Bak de sjalotten tot ze glazig zien.
3. Voeg de knoflook en de sambal toe en bak dit 3 minuten mee.
4. Schenk de Tomatoblend in de pan.
5. Laat alles aan de kook komen.
6. Draai het vuur zacht en voeg de eieren toe.
7. Laat de eieren 6 minuten warm worden.

Serveer als hapje, onderdeel van rijsttafel of als vegetarische maaltijd met rijst en sperziebonen.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten