Shakshuka

  • 4 personen
  • 15 minuten voorbereiding
  • 25 min.

Ingrediënten:

  • 550g Tomatoblend
  • 250g champignons
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 150 gram spinazie
  • 4 eieren
  • 1 tl chilipoeder (of chilivlokken)
  • ½ tl zwarte peper
  • 1tl Italiaanse (gedroogde) kruiden
  • verse peterselie
  • olijfolie om te bakken

Voorbereiding:

  1. Maak de groente schoon. Snijd de champignons in plakjes, de courgette en rode paprika in blokjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan.
  3. Voeg als eerste de courgette en de paprika toe en bak dit 3 minuten of tot de groenten zachter begint te worden. Voeg dan de champignons toe, bak deze even mee en voeg als laatste de spinazie toe.
  4. Zodra de spinazie geslonken is de kruiden en specerijen toevoegen en goed doorroeren.
  5. Voeg de Tomatoblend toe en schep het geheel weer goed om. Laat heel even goed doorwarmen tot het begint te koken.
  6. Maak dan een paar kuiltjes in het mengsel en breek hier een voor een de eieren in.
  7. Doe een deksel op de pan en laat de eieren stollen. Niet meer roeren! Dit kan best even duren dus zorg dat het eiwit goed gestold is. (duurt minstens 10 minuten)
  8. Bestrooi met wat peterselie voor het serveren

Tomatoblend - Shakshuka

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten