Stoofschotel met rundvlees en Tomatoblend

  • 4 personen
  • 15 minuten voorbereiding
  • 240 min.

Ingrediënten:

  1. 550g Tomatoblend
  2. 300g wortel
  3. 1 gele paprika
  4. 1 prei
  5. 1 ui
  6. 1 teen knoflook
  7. 200 gr spekblokjes
  8. 400 gr runderriblap, in blokjes
  9. 1 liter groentebouillon
  10. 200 gr champignons
  11. 2 laurierblaadjes
  12. 1 el olijfolie

Voorbereiding:

1. Was de paprika en wortel. Snijd de paprika en wortel in grove stukken, de prei in ringen (goed wassen), de ui in ringen en de champignons in plakjes. Hak de knoflook grof.
2. Snijd de runderriblap in blokjes.
3. Slowcooker: doe alle ingrediënten in de slowcooker en laat het geheel rustig 6 à 7 uur pruttelen op stand high.
Stoofpan: verhit de olijfolie in de stoofpan, bak de ui, de knoflook en de spekblokjes even aan. Voeg de rest van de ingrediënten erbij en laat dit 3 – 4u zachtjes stoven tot het vlees uit elkaar valt. Kijk af en toe of er nog genoeg vocht in de pan is. Zo niet voeg dan extra water toe.

Tip: Lekker met gekookte aardappelen.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten