Tomatenchutney

  • 4 personen
  • 10 minuten voorbereiding
  • 45 min.

Ingrediënten:

  • 550 g TomatoBlend
  • 2 rode uien
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 120 ml rode wijnazijn
  • 1 appel
  • 75 g rozijnen
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml honing
  • 1 el olijfolie

Voorbereiding:

  1. Pel en snijd de uien in ringen, schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Van de chilipeper de zaadlijst verwijderen en in kleine stukjes snijden. De knoflook persen of fijn snijden.
  2. Neem een middelgrote pan en zet deze op het vuur met de olijfolie. Zodra de olie warm is voeg je de uien toe en laat die even glazig worden. Doe de knoflook erbij en laat even kort meebakken. Zorg dat het niet bruin wordt.
  3. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer goed door.
  4. Laat het geheel 45 minuten rustig pruttelen tot het is ingedikt.

Tip: Lekker bij een stukje vlees of met een blokje kaas

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten