Tomatencurry met linzen en Tomatoblend

  • 4 personen
  • 20 minuten voorbereiding
  • 20 min.

Ingrediënten:

  1. 550g Tomatoblend
  2. 1 theelepel mosterdzaad geel
  3. 1 theelepel korianderzaad
  4. 1 theelepel komijnzaad
  5. 2 theelepels kurkuma
  6. 1 theelepel kaneel
  7. 2 cm verse gemberwortel (geraspt)
  8. 2 eetlepels zonnebloemolie
  9. 250g gele linzen
  10. 1 kop water
  11. 1 bos verse koriander (fijngesneden)
  12. 2 uien (fijn gesneden)
  13. 3 grote tenen knoflook (fijngesneden)

Voorbereiding:

1. Breng een ruime pan water aan de kook.
2. Rasp de verse gemberwortel, snijd de uien in ringen en snijd de verse koriander fijn.
3. Doe de theelepel met mosterdzaad, korianderzaad en de komijnzaad in een klein koekenpannetje. Rooster de specerijen tot het heerlijk gaat geuren. Zet voor gebruik weg.
4. Snijd de uien en de knoflook fijn. Doe de zonnebloemolie in de pan met een dikke bodem en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg hier de knoflook en de geroosterde specerijen aan toe en bak dit mengsel voor ongeveer 2 minuten.
5. Voeg de kurkuma, kaneel en verse gember toe en bak alles ongeveer 3 minuten mee.
6. Doe de gele linzen erbij en laat ze even 2 minuten meebakken. Voeg hier een kop water aan toe en stoof het geheel onder af en toe roeren tot de linzen zacht zijn (ongeveer 15 minuten). Zorg ervoor dat het geheel niet aankoekt, anders mag er nog wat water bij. Houd wel steeds de deksel op de pan.
7. Mix de linzen als ze zacht zijn met de staafmixer. Zorg dat het niet een fijne hap wordt, maar een grof geheel.
8. Voeg de rijst aan het kokende water toe en laat dit 10 minuten koken. Giet de rijst af en zet de pan daarna 5 minuten zonder deksel weg.
9. Voeg als de rijst ongeveer 5 minuten kookt de pot Tomatoblend toe en laat het geheel onder goed roeren 10 minuten pruttelen.
10. Maak het gerecht af met de fijngesneden koriander.

Serveertip: serveren met rijst, 1 rauwe rode ui in ringen gesneden en een eetlepel volle yoghurt, chapati en bijvoorbeeld zelfgemaakte tomatenchutney.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten