Tomatenketchup

  • 30 min.

Ingrediënten:

  1. 550g Tomatoblend
  2. 1 rode ui
  3. 1 teentje knoflook
  4. 3 el balsamico
  5. 1 el olijfolie
  6. 1 tl verse zwarte peper
  7. 1/2 tl kaneel
  8. 1/2 tl gemberpoeder
  9. 1 tl paprikapoeder

Voorbereiding:

1. Pel de rode ui, snipper deze fijn en hak de knoflook fijn.
2. Verhit de olijfolie in een steelpan en bak de rode ui en de gehakte knoflook op niet al te hoog vuur tot glazig.
3. Voeg de zwarte peper, kaneel, gemberpoeder en paprikapoeder eraan toe en bak heel even mee tot het gaat geuren.
4. Voeg de Tomatoblend en de balsamico toe en kook het geheel op laag vuur rustig door tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Dit zal ongeveer 20 minuutjes zijn.
5. Pureer de ketchup om hem helemaal glad te krijgen. Voor een gladde ketchup kan de ketchup gezeefd worden.

Bewaar de ketchup in gesteriliseerde potten maximaal een half jaar. In de koeling 1-2 weken.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten