Tomatenrisotto

  • 4 personen
  • 30 min.

Ingrediënten:

  1. 550g Tomatoblend
  2. 250g risottorijst
  3. 500ml groentebouillon (van 1 blokje)
  4. 1 ui
  5. 200g doperwten, diepvries
  6. 200g spinazie
  7. 1 el olijfolie
  8. Optioneel: Geraspte (Parmezaanse) kaas

Voorbereiding:

1. Pel de ui en snipper deze.
2. Neem een wok of hapjespan en verhit hier de olijfolie in. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
3. Voeg de risottorijst toe en bak deze even mee tot alle korrels een beetje gaan glanzen van de olie.
4. Voeg wat van de bouillon toe en roer regelmatig. Elke keer als de rijst wat droger wordt (dus niet helemaal droog laten koken) voeg dan nog wat bouillon toe.
5. Als de bouillon op is, voeg je de Tomatoblend toe. Kook tot de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten. Wordt het te droog, voeg dan nog wat water toe.
6. De laatste vijf minuten voeg je de doperwten en de spinazie toe. Roer de risotto door tot de spinazie geslonken is.

Tip: serveer eventueel met de geraspte kaas.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten