Tomatensoep met spekjes

  • 4 personen
  • 20 min.

Ingrediënten:

  • 550g Tomatoblend
  • 1 Ui
  • 125g gerookte spekjes
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 125ml kookroom
  • 100g prei (fijngesneden)
  • 10 cherrytomaatjes
  • Basilicum

Voorbereiding:

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui samen met de gerookte spekjes aan
  3. Voeg vervolgens de knoflook toe, fruit dit nog 2 minuten mee.
  4. Voeg de Tomatoblend en de kookroom toe en laat dit gedurende 10 minuten meekoken.
  5. Voeg de fijngesneden prei toe en doe deze in een voorverwarmde soepkom.
  6. Snijd de cherrytomaatjes in vieren.
  7. Schenk de soep in de voorverwarmde soepkommen en maak af met een paar blaadjes basilicum en de cherrytomaatjes.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten