Tomatoblend Albondigas

  • 4 personen
  • 5 minuten voorbereiding
  • 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten voor de saus:

  1. 300 ml Tomatoblend
  2. 0,5 Spaanse peper
  3. 1 ui
  4. 1 teen knoflook
  5. 1 tl honing
  6. 1 tl witte wijnazijn

Ingrediënten voor de gehaktballetjes:

  1. 1 ei
  2. 300g rundergehakt
  3. 1 teen knoflook
  4. 1 tl nootmuskaat
  5. 0,5 rode paprika
  6. 1 sjalot
  7. 0,5 Spaanse peper

Voorbereiding:

Saus:
1. Hak de peper, knoflook en de ui fijn. Verhit olijfolie in een ruime braadpan, bak hierin de peper, knoflook en ui.
2. Voeg de Tomatoblend toe en laat het geheel minimaal 5 minuten inkoken. Breng op smaak met zout, honing en azijn en pureer de saus.
3. Laat afkoelen.

Gehaktballetjes:
1. Hak de paprika, de peper, knoflook en de sjalot fijn.
2. Maak het gehakt aan met paneermeel, nootmuskaat, eieren, zout en de fijngehakte paprika, peper, sjalotten en knoflook.
3. Vorm kleine balletjes van het gehakt, bak ze aan en laat ze in de saus (in het begin niet roeren) in ca. 25 minuten gaar worden.
4. Serveer de balletjes in een diep bord en steek prikkertjes in de balletjes.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten