Tomatoblend fondue

  • 4 personen
  • 20 min.

Ingrediënten:

  1. 550 g Tomatoblend
  2. 50 ml witte wijn
  3. 1 teen knoflook
  4. 200 g Emmentaler geraspt
  5. 200 g Gruyère geraspt
  6. Peper en zout

Voor dopen:
Brood, champignons, bloemkool, broccoli etc.

Voorbereiding:

1. Snijd de knoflook door de helft, prik de helften op een vork, met de snijkant naar beneden. Smeer hiermee de fonduepan in.
2. Zet de pan op het vuur en verwarm hierin de Tomatoblend en de witte wijn.
3. Roer beetje voor beetje de geraspte kaas erbij en los deze al roerend op.
4. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de fondue in de pan op een rechaud, met allerlei lekkers om mee te dippen.

Tip: als de fondue te dun is, maak dan een papje van maïzena met water en giet deze bij de fondue.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten