Tomatoblend - wortelsoep

  • 4 personen
  • 40 min.

Ingrediënten:

  1. 550g Tomatoblend
  2. 700 gr wortel
  3. 2 stengels bleekselderij
  4. 1 paprika
  5. 2 groente bouillonblokjes
  6. 1 el Italiaanse kruiden (gedroogd)
  7. 1 tl chili poeder
  8. 1 el olijfolie
  9. 1,5 liter water (meer als de soep nog te dik is)
  10. Verse peterselie om te serveren

Voorbereiding:

1. Schil de wortel en verwijder de zaadlijsten van de paprika.
2. Snijd de schoongemaakte wortel, paprika en bleekselderij in stukjes.
3. Zet een grote soeppan op het vuur en verhit de olijfolie op medium vuur. Voeg de bleekselderij, de wortel en de paprika toe en roerbak het even in de pan.
4. Voeg de Tomatoblend, de chilipoeder, de kruiden, het water en de bouillonblokjes toe.
5. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Kook ongeveer 30 minuten of tot alle groenten zacht zijn.
6. Hak de peterselie fijn.
7. Pureer met een staafmixer tot de soep glad is en serveer met de gehakte peterselie.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten