Vegetarische lasagne

  • 4 personen
  • 20 minuten voorbereiding
  • 30 min.

Ingrediënten:

  1. 550g Tomatoblend
  2. 1 aubergine
  3. 150g kastanje champignons
  4. 4 stuks geroosterde paprika (vers of uit pot)
  5. Paar blaadjes basilicum
  6. 1tl harissa
  7. 1tl gedroogde oregano
  8. 1tl gedroogde tijm
  9. 1tl chilivlokken (optioneel)
  10. 8-10 bladen lasagna
  11. 300g verse spinazie
  12. 250g ricotta
  13. 75g walnoot,
  14. 50g pijnboompitjes
  15. 50g geraspte Parmezaanse kaas
  16. Peper
  17. Overig: ovenschaal 20 × 30cm

Voorbereiding:

1. Verwarm de oven voor op 190˚C.
2. Snij de aubergine in stukjes, de kastanje champignons in plakjes en de geroosterde paprika in stukjes. Hak de walnoten grof.
3. Verhit olie in een grote pan. Bak de aubergine een minuut of vijf of tot het zacht is en doe deze in een kom.
4. Bak de champignons in dezelfde olie en meng alles dan samen met de aubergine en de geroosterde paprika.
5. Doe de helft van het groentemengsel in een ovenschaal.
6. Breng de Tomatoblend op smaak met peper, gedroogde oregano en tijm. En als je van pittig houdt, de chili vlokken. Schep de helft van het tomatenmengsel over de groente, de helft van de walnoten en dek dan af met een laag lasagna bladen.
7. Verdeel de rest van de groente over de pasta, dek weer af met het tomatenmengsel, de walnoten en nog een laag pasta.
8. Bak de spinazie tot deze geslonken is en knijp al het vocht eruit. Doe hier goed je best op!
9. Meng de spinazie samen met de ricotta en doe hier de helft van de Parmezaanse kaas doorheen.
10. Verdeel over de bovenkant van de pasta, doe hier de rest van de Parmezaanse kaas over en bestrooi met de pijnboompitjes.
11. Dek af met folie en bak het 20 minuten in de oven. Haal dan de folie er af en bak nog eens tien minuten of tot goudbruin.

Tip: Serveer met een groene salade

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten