Viscurry met basmatirijst

  • 4 personen
  • 30 min.

Ingrediënten:

  1. 550g Tomatoblend
  2. 2 uien
  3. 4 teentjes knoflook
  4. 1 stuk gember, ongeveer 5 cm
  5. 2 gele paprika’s
  6. 1 bouillonblokje
  7. 1-2 rode chilipepers
  8. 1 tl honing
  9. 1 tl kurkuma (geelwortel)
  10. 250g stevige witvis
  11. 1 el olijfolie
  12. 400g kikkererwten
  13. 300g basmatirijst

Voorbereiding:

1. Was de paprika en snijd deze in stukjes. Pel de uien en snipper deze. Hak de knoflook fijn. Schil de gember en snij in stukjes.
2. Doe één van de uien, de knoflook, gember, één van de paprika’s, de chili pepers, gember, honing en de specerijen in het bakje van een staafmixer en doe het bouillonblokje erbij. Draai tot een gladde chilipasta.
3. Snijd de vis in stukken.
4. Verhit in een grote pan de olijfolie en doe de andere paprika en de ui in de pan en bak deze. Voeg de chilipasta toe en bak deze een paar minuten mee (ongeveer 5 minuten of tot het geurig is)
5. Voeg de Tomatoblend en 100 ml water toe.
6. Spoel de kikkererwten af en doe ze bij het mengsel. Laat het geheel ongeveer 20 minuutjes sudderen tot de saus is ingedikt.
7. Kook de basmatirijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
8. Bak de vis in een aparte koekenpan tot deze gaar en goudbruin is. Voeg de gebakken vis toe aan de curry.

De smaakvolle en veelzijdige tomatenbasis

Bekijk alle recepten